بازدید وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی از پروژه ملی در حال  احداث بیمارستان شهید مفتح 
 
عصر امروز ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲ دکتر عین اللهی وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حضور جمعی از مسئولان وزارت بهداشت از پروژه در حال ساخت بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی شهید مفتح بازدید به عمل آوردن و از نزدیک در جریان پیشرفت پروژه قرار گرفته اند 
 
در جریان این بازدید که دکتر نوش آبادی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی و مجید درویشی فرماندار ویژه شهرستان و معاون استانداری تهران حضور داشتند با پیمانکار پروژه گفتگو به عمل آمد. وی پیشرفت فیزیکی را بسیار مطلوب گزارش نموده و اظهار نمود با مساعدت های به عمل آمده تا کنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی حاصل گردیده و انتظار می رود در دهه فجر سال آتی پروژه به اتمام رسیده و شاهد افتتاح آن باشیم 
 
دکتر عین اللهی نیز بیان داشتند با افتتاح این پروژه و پروژه بیمارستان شهرستان پیشوا، نیازهای درمانی این منطقه پرجمعیت مرتفع خواهد شد که به حول و قوه الهی این مهم تا ۱۸ ماه آینده یعنی دهه فجر سال ۱۴۰۳ محقق خواهد گردید. همچنین وی نوید آموزشی شدن بیمارستان را دادند.
  • تاریخ انتشار : 1394/05/11 - 14:18
  • بازدید : 3143
  • تعداد بازدید : 158
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
بیمارستان شهید مفتح ورامین

گفتگو با فوق تخصص نوزادان (آقای دکتر فغانی) به مناسبت هفته جهانی شیر مادر

گفتگو با فوق تخصص نوزادان (آقای دکتر فغانی) به مناسبت هفته جهانی شیر مادر

والوالدات يرضعن أولادهنّ حولين كاملين لمن أراد أن يتمّ الرّضاعة

مادران، فرزندان خود را دو سال تمام شير دهند ، اين براي كسي است كه بخواهد دوران شيرخوارگي را كامل كند

بقره ، آيه ۲۳۳

علاوه بر آیات و روایت متعددی که بر ارزش شیر مادرتاکید نموده است، در تحقیقات علمی گسترده انجام شده نیز خواص بیشمار و بالای آن به اثبات رسیده است. اهمیت این موضع به حدی است که همه ساله اول آگوست مطابق با 10 مرداد  بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده و در کشورهای مختلف جهان این روز گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود با این موهبت الهی است. هفته جهانی تغذیه با شیر مادر همچنین به ما فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم را از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه کنیم. در همین رابطه با آقای دکتر اسداله فغانی، فوق تخصص نوزادان شاغل در بیمارستان شهید دکتر مفتح ورامین گفتگویی انجام دادیم. ایشان نیز معتقد بودند که: شیر مادر بهترین و با ارزش ترین ماده غذایی برای نوزادان و شیرخواران به طور انحصاری در شش ماه اول عمر و سپس همراه با سایر غذاها تا پایان 2 سالگی و حتی بعد از آن می باشد و باید در هر شرایطی از جمله در جریان بیماری ها مانند اوقات سلامتی، کودک از مزایای آن بهره مند گردد. شیر انسان دارای اجزاء زیستی فعال است که سیستم ایمنی شیرخوار را تقویت می کند. شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه شده اند کمتر دچار بیماریهای حاد (مانند بیماریهای گوارشی، تنفسی، اوتیت، عفونت ادراری) و بسیاری از بیماریهای مزمن (نظیر بیماری کرون، کولیت اولسروز، لنفوم، لوسمی و دیابت وابسته به انسولین) و نیز بیماریهای آلرژیک (در بعضی جوامع حداقل 20% افراد دچار نوعی آلرژی هستند) می شوند و از مصونیت نسبی برخوردارند.

دکتر فغانی در پاسخ به این سوال که « آیا امکان تغذیه بیش از یک شیرخوار با شیر مادر وجود دارد؟» بیان نمودند: «واقعیت این است که تولید شیر مادر تابع قانون عرضه و تقاضا است و هر چه مکیدن پستان مادر توسط شیرخوار بیشتر باشد تولید و ترشح شیر افزونتر خواهد شد.»

وی مهمترین علت قطع شیردهی مادر را عدم اعتماد به نفس مادر و تردید او نسبت به کفایت شیرش بیان داشتند. همچنین در این رابطه ادامه دادندکه: « برآورد تقریبی میزان تولید شیر توسط مادری که فقط یک نوزاد به دنیا آورده است در 4-2 ماهگی پس از زایمان حدود 800-750 میلی لیتر در 24 ساعت می باشد. در بعضی مطالعات در مورد  مادران دارای دو قلو و سه قلو به ترتیب تا2200 میلی لیتر و 3000 میلی لیتر گزارش شده است. نتیجه اینکه میزان تولید شیر توسط مادر بستگی دارد به، نیاز شیرخوار، دفعات مکیدن پستانها، محیط و شرایط مناسب، آرامش و استراحت و تغذیه خوب مادر و همچنین داشتن کمک و مشوق.»

ایشان در مورد تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر اظهار داشتند: «واقعیت این است که بهترین تغذیه برای نوزاد نارس شیر مادر خودش است. عوامل ایمنی در شیر مادر نوزاد نارس از شیر مادر نوزاد رسیده بیشتر است، البته در مورد نوزادان با وزن بسیار پایین شرایط خاصی وجود دارد که از حوصله این مقال خارج است.»

همچنین با توجه به شیوع زردی دوران نوزادی، نظر این فوق تخصص نوزادان را در رابطه بین تغذیه با شیر مادر و افزایش زردی جویا شدیم، که پاسخ دادند: «زردی نوزادی تقریباً در 45% تا 60% نوزادان اتفاق می افتد. در اکثر موارد این حالت تحت عنوان زردی فیزیولوژیک نامیده می شود که یک روند نرمال است، اما در مواردی مسائل پاتولوژیک عامل بروز زردی هستند که آنها را تحت عنوان زردی پاتولوژیک باید باز شناخت که البته این موارد نیاز به بررسی و درمان مناسب دارند. میزان بروز زردی و مقدار بیلی روبین در نوزادان شیر مادر خوار بیشتر است، در واقع بعضی از نوزادان شیرمادرخوار مبتلا به نوعی زردی می شوند که عدد آن از محدوده فیزیولوژیک فراتر رفته ولی هیچ دلیل پاتولوژیکی نیز ندارد و در حقیقت زردی فیزیولوژیکی است که تشدید یافته است و یا این که زمان آن طولانی تر شده است و کاهش آن نیز به آهستگی و در مدت 4-2 هفته (و گاهی حتی بیشتر) رخ خواهد داد که به آن زردی ناشی از شیر مادرگفته می شود. باید به مادران محترم تاکید کرد که حتی در چنین مواردی نیز معمولا نیاز به قطع تغذیه از سینه مادر (حتی به صورت موقت) نبوده و نباید به روند تغذیه از شیر مادر خدشه ای وارد شود.»  

به امید اینکه تمام مادران ما از ارزش این ماده حیاتی آگاه شده و تمام فرزندان عزیز میهنمان از موهبت الهی بهرمند گردند.

  • گروه خبری : خبر روز,آرشیو
  • کد خبر : 22004
کلید واژه

تصویر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب