بازدید وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی از پروژه ملی در حال  احداث بیمارستان شهید مفتح 
 
عصر امروز ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲ دکتر عین اللهی وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حضور جمعی از مسئولان وزارت بهداشت از پروژه در حال ساخت بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی شهید مفتح بازدید به عمل آوردن و از نزدیک در جریان پیشرفت پروژه قرار گرفته اند 
 
در جریان این بازدید که دکتر نوش آبادی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی و مجید درویشی فرماندار ویژه شهرستان و معاون استانداری تهران حضور داشتند با پیمانکار پروژه گفتگو به عمل آمد. وی پیشرفت فیزیکی را بسیار مطلوب گزارش نموده و اظهار نمود با مساعدت های به عمل آمده تا کنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی حاصل گردیده و انتظار می رود در دهه فجر سال آتی پروژه به اتمام رسیده و شاهد افتتاح آن باشیم 
 
دکتر عین اللهی نیز بیان داشتند با افتتاح این پروژه و پروژه بیمارستان شهرستان پیشوا، نیازهای درمانی این منطقه پرجمعیت مرتفع خواهد شد که به حول و قوه الهی این مهم تا ۱۸ ماه آینده یعنی دهه فجر سال ۱۴۰۳ محقق خواهد گردید. همچنین وی نوید آموزشی شدن بیمارستان را دادند.
  • تاریخ انتشار : 1394/07/27 - 12:23
  • بازدید : 2872
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیمارستان شهید مفتح ورامین

تغذیه صحیح و نقش آن در سلامتی

تغذیه صحیح و نقش آن در سلامتی

تا می توان با غذا درمان نمود نباید مبادرت به مصرف دارو نمود. داروی تو غذای توست، غذای تو داروی توست.       «زکریای رازی»

سلامت محدود به عدم وجود بیماری نیست، بلکه متشکل از بخش های مختلفی چون سلامت جسمی، روحی، روانی و اجتماعی است. با توجه به اهمیت غذا و تغذیه در سلامت انسانها و پیشگیری از بیماریها، هر سال 16 اکتبر مطابق با 24 مهر ماه به مناسبت سال روز تاسیس سازمان فائو ( سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد) «روز جهانی غذا» نامیده می شود. از آنجا که هزینه پیشگیری از بیماریها به مراتب کمتر از هزینه درمان است و تغذیه صحیح در سلامت بسیار اهمیت دارد، لذا باید به آموزش تغذیه صحیح و آموزش مداوم بهبود کیفیت تغذیه، تشویق برای ایجاد عادات صحیح غذایی و حذف عادات نامطلوب در این زمینه و شناساندن بهداشت مواد غذایی و معرفی بهترین منابع غذایی و تاثیر آن در سلامت اهمیت داده شود.

 

از جمله عوامل مهم در تغذیه می توان عوامل محیطی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را نام برد. آنچه که در تغذیه و سلامتی افراد مهم می باشد عبارت است از کفایت تغذیه ای و سیری سلولی، نه سیری گوارشی(یعنی تامین احتیاجات غذایی فرد در شرایط فیزیولوژیک) که با توجه به گروههای مواد غذایی و هرم راهنمای غذایی و مراحل طی غذا در بدن و نیز رعایت اصول موجود در تنظیم برنامه غذایی شامل: تعادل، تناسب، تنوع و کنترل کالری روزانه حاصل می گردد.

   

در رابطه با یک رژیم غذایی متعادل و تغذیه صحیح نکات زیر قابل توجه می باشد:

1.       میزان چربی و روغن مصرفی روزانه در برنامه غذایی نباید از 30% تجاوز نماید (چربی و روغن های اشباع و جامد کمتر از 10% مقدار فوق باشد.)

2.    توجه به مصرف کربوهیدرات (قند) به میزان 55-50 درصد روزانه عمدتاً کربوهیدرات پیچیده و کمپلکس و تا حد امکان از مصرف کربوهیدرات ساده یا تصفیه شده (مثل شکر، قند و... ) پرهیز شود، و مصرف روزانه آن کمتر از 10% مقدار فوق باشد.

3.       مصرف مواد پروتئینی خصوصاً پروتئین مرغوب و با کیفیت به مقدار 15-12 درصد روزانه

4.    استفاده از سبزیها و میوه ها به عنوان منابع سرشار از ویتامین، مواد مغذی، فیبر خام بصورت مرتب و روزانه ( مقدار آن مطابق هرم راهنمای غذایی)

5.       از مصرف نمک زیاد و تنقلات خودداری شود.

6.       مصرف چای، قهوه، نوشابه و انواع مواد کافئین دار خصوصاً همزمان با غذا محدود و رعایت شود.

7.       نظم در وعده های اصلی غذایی و 2 میان وعده روزانه

8.       فعالیت و ورزش منظم روزانه

9.       همانطور که ذکر شد نظارت و کنترل میزان کالری مصرفی روزانه و رعایت اصول موجود در تنظیم برنامه غذایی

علیرضا امیری «کارشناس تغذیه بیمارستان شهید دکتر مفتح»

  • گروه خبری : خبر روز,آرشیو
  • کد خبر : 24809
کلید واژه

تصویر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب